Saját bevallása szerint kicsi korától kezdve színésznek készült. Rövid ideig ugyan szeretett volna fodrász lenni, de aztán hirtelen nagyon megnőtt (ma 188 cm), úgyhogy lebeszélték róla. Néhány hétig, pedig semmi másra nem vágyott, mint arra, hogy vezethesse Budapest egyik különleges járművét, a budai hegyekben közlekedő piros fogaskerekű vasutat.

A színészet iránti vonzódása azonban mindennél erősebbnek bizonyult, talán nem véletlenül, hiszen András édesapja is sikeres színművész volt s így ő már gyermekkorában is beleszimatolhatott a színház varázsos világába. 

Első művészi próbálkozásai még otthon zajlottak, a bárszekrény tükrös polcánál, ahol is bábelőadásokat vezetett elő családja számára, a gimnáziumban viszont már tagja volt az ottani színjátszó körnek, s így nem is vezethetett máshová az útja, mint a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahová viszont csak harmadik nekifutásra vették fel. András addig sem pocsékolta idejét, szorgalmasan látogatta a Nemzeti Színház Stúdióját, amúgy előtanulmányként. Végül is 1990-ben szerzett színészdiplomát a Főiskolán, s ezután rögtön szerződés várta az egyik budapesti színháznál, a Vidám Színpadon, ahol azóta is számos vígjátékban nevettette már a közönséget. 1991-ben viszont hivatalos munkahelye a Magyar Televízió akkor indult szappanoperája, a Família KFT. lett, amely egy meglehetősen bolondos életű család mindennapjait és kalandjait mutatta be hét éven keresztül nagy-nagy sikerrel.

Tovább a havi műsorra »
Következő előadások:
Marsha Norman: Jó'ccakát, anya!
2019.04.27. 19:00
Győr

Hírlevél felíratkozás

Vezetéknév
Keresztnév
E-mail


Antispam: az itt megadott e-mail címet nem adjuk ki harmadik személynek, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Tel: (36 - 1) 269-8211, (+36-30) 649-6665
E-mail: titkarsag@spiritszinhaz.com
Facebook: spirit.theatre
Instagram: spirit_színhaz
          

Copyright @ 2017 - Spirit Színház Non-Profit Kft. - Minden jog fenntartva! Design és programozás Arteries Studio