Equus

2017-10-28

Peter Shaffer Equus című drámáját ezúttal a Spirit színház feldolgozásában láttam a minap. A kedvenc darabom, amelyet már máshol, más alkotók tolmácsolásában is megnéztem, de túlzás nélkül jelenthetem ki, hogy nem csak ezzel a művel kapcsolatos legnagyszerűbb színházi élmény volt, hanem az összes eddig látott darab közül kiemelkedő volt… 

 

A kivételes színészi játék a drámai pillanatokban megrendítő hatást gyakorolt, a túlzásokat mégis elkerülve. Sikerült eltalálni a kényes egyensúlyt, ami a feszült pillanatokban a végsőkig fokozza a jelenet drámaiságát, ugyanakkor nem csap át holmi ripacskodásba. Nincsenek túl (és alul-) játszott szerepek, nincs túldíszített, túlzsúfolt tér. Egyszerű, ám kifejező díszletek között mozognak a színészek, az időbeli „ugrálást” is bravúrosan megoldva vágtatunk a mélyebb megértés (és önmagunk) felé. Varázslatos utazás, lóra emberek!
Nagy Eszter
2017.06.22.

 

További blogbejegyzések

Az ajtó

2017-11-10

"Október utolsó napján este megnéztük a Barátnőmmel Szabó Magda :Az ajtó c. darabját!Első alkalommal voltunk ebben a Színházban, de óriási élmény volt! Maga a Színház, a belső , a környezet,a légkör, a halk zongoraszó, minden nagyon kellemes, invitáló volt! Kíváncsian vártuk már, hogy bemehessünk a nézőtérre, láthassuk a belsőt, a "színpadot" is! Minden olyan volt, amilyennek elképzeltük! Kicsi térben, kevés, viszonylag kevés nézővel, minimál díszletben a 4 SZEREPLŐ nagyszerű előadásában, remek, lélekre ható, csodálatos előadást láthattunk! A Művészek szokatlan közelsége még drámaibbá tudta tenni Szabó Magda nagyszerű művét! Hegyi Barbara mindig is kedvenc színésznőim egyike volt, van, most minden mimikájával,gesztusával,közvetlen közelről is bizonyította nagyszerűségét!!!!!!!!!!
Gratul
álunk minden közreműködőnek, Aki része volt a darab színrevitelében! Élmény,óriási élményben volt részünk!!!!

Tóth Veronika
2017. november 10.

tovább »

Az ajtó

2017-10-30

"Zseniális ez a darab, és a színészek is, mindenkinek csak ajánlani tudom."

Kovács Ádám
2017. október 30.

tovább »

Inkább nem tenném

2017-10-30

"Antonia Brancati Inkább nem tenném... című előadást néztük meg. Bányai Gábornak köszönet a rendezésért, két nagy kedvencemet láttuk Vándor Évát és Pataki Szilviát, jó választás volt!! Mindig aktuális téma... Várjuk a következő közös produkciót. Gratulálunk!"

Illényi Éva
2017.július 10.

tovább »

A színház

2017-10-30

"Magával ragadó helyszín! Nagyon élveztem az itt eltöltött időt. Pazar darabok, jó légkör, szimpatikus társulat.
..és az mindenen túlmutat, hogy a darab előtt, a szünetben és a legvégén egy tehetséges fiatalember zongorázott a hallban.
Illetve, az itt dolgozókról sem feledkezzünk meg, akik nagyon kedvesek a vendégekkel.
Mondjuk ki, ez egy művész-színház, és mondjuk ki, hogy felkerült a kedvenc helyszínek listájára is. Még találkozunk!"

Sleisz Marci
2017. október 7.

tovább »

Hírlevél felíratkozás

Vezetéknév
Keresztnév
E-mail


Antispam: az itt megadott e-mail címet nem adjuk ki harmadik személynek, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Tel: (36 - 1) 269-8211, (+36-30) 649-6665
E-mail: titkarsag@spiritszinhaz.com
Facebook: spirit.theatre
Instagram: spirit_színhaz
          

         

Copyright @ 2017 - Spirit Színház Non-Profit Kft. - Minden jog fenntartva! Design és programozás Arteries Studio