"Emberek - jelmezek" - a Spirit Színház évadismertetője

2012-07-01

Kőszegen tartotta első nyári premierjét a Spirit Színház. A Turay Ida Színház Kamaraszínházaként működő színházi műhely Moliére: A mizantróp c. művét több nyári helyszínen is előadja, érdekes kísérletként, a Quimby dalaival fűszerezve. Az ősztől Budapesten is látható nagy sikerű előadás két főszerepét Szinetár Dóra és Makranczi Zalán játssza. Az előadás zenei anyaga hamarosan lemezen is megjelenik. Az új évad bemutatóiról Mohácsi Nóra produkciós vezető mesél.


Kőszegen tartotta első nyári premierjét a Spirit Színház. A Turay Ida Színház Kamaraszínházaként működő színházi műhely Moliére: A mizantróp c. művét több nyári helyszínen is előadja, érdekes kísérletként, a Quimby dalaival fűszerezve. Az ősztől Budapesten is látható nagy sikerű előadás két főszerepét Szinetár Dóra és Makranczi Zalán játssza. Az előadás zenei anyaga hamarosan lemezen is megjelenik. Az új évad bemutatóiról Mohácsi Nóra produkciós vezető mesél.

Első évadunk a feleősségvállalás jegyében zajlott. Bemutatóink, az A fiú a tükörből a családon belüli erőszak ellen vette fel a harcot. A darab augusztusban "börtönturnéra" indul. Két hónapig járjuk vele a Büntetésvégrehajtási Intézeteket. Természetesen Budapesten továbbra is látható lesz, még keressük az új befogadóhelyszínt. Csakúgy, mint a Biff evangéliuma című regényből készült Haverom a Messiás darabunknak is, melynek játszási jogát az amerikai jogtulajdonos filmgyártó cég az előadás színvonalára és mondanivalójának jelentőségére való tekintettel, egy évvel meghosszabbította.

Nyári, szabadtéri bemutató után a József Attila Színház nagyszínpadára költözik ősbemutatóként a Vamp, vámpírmusical, Lőrincz Levente rendezésében. A címszerepet Vásári Mónika alakítja.

"Emberek - jelmezek" szlogent kapta idei évadunk, amely a kapcsolatok fontosságára, az egymásra figyelésre, az emberség megtartasára figyelmeztet.

Októberi bemutatónk a Könyvadaptációk színpadon sorozatunk részeként egyik legelismertebb kortárs szerzőnk, Térey János: Paulus című műve lesz, melyben a vers, a zene, a tánc egyenrangú szerepet kap. A kortárs előadásnak ígérkező feldolgozást Perczel Enikő dramaturg készíti el Makranczi Zalán és Perjés János számára. Az előadásban egyenrangú szerepet kap Gergye Krisztián és Hoffmann Adrienn, a MU Terminal egyik alapítója.

Szintén októberben készül el és indul országjáró útjára a Blaha Lujza életéről készülő zenés színmű. Lujzát Csomor Csilla játssza, a zongoránál Darvas Ferenc. A rendező Bezerédi Zoltán.

November 17-én a Rózsavölgyi Szalon ad otthont a Lévai Katalin: Párnakönyv c. bestselleréből készült adaptációnak. Külön érdekességként az írónő saját magát alakítja a darabban, mely egy "rendszerváltó" szerelem története. Az egykori szerelmespárt Gáspár Kata és Kedvek Richard játssza.

Január 25-én a Mikroszkóp Színpadon mutatjuk be Pataki Éva zenés játékát két legendás díva barátságáról. Az Edith és Marlene c. darabban Piafot Szinetár Dóra, Dietrichet Horváth Lili alakítja. Partnereik: Kolti Helga és Czvetkó Sándor. Rendezőként Bereczki Zoltán debütál az előadásban.

Tavaszi bemutatóként, a Mizantróp előadásunkhoz hasonlóan, zenei betétekkel a Veszedelmes viszonyok c. mű kerül színre, Bori Tamás rendezésében.

Szintén ő rendezi májusi ősbemutatónkat, ami Szepes Mária: Emberek, jelmezek című életrajzi regényéből készül. Innen kölcsönöztük évadunk szlogenjét is. Szepes Máriát különböző életkoraiban Malek Andrea és (reményeink szerint) Béres Ilona játssza.

Tavaszi bemutatónak tervezzük Czukor Balázs színdarabját is, ami egy női sors drámáját mutatja be.

A Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínházának nyári előadásai:

A mizantróp
július 2. - Szeged
augusztus 3. - Szentendrei Nyári Játékok
augusztus 9. - Szarvas, Víziszínpad
augusztus 11. - Győr, Barokk Napok
augusztus 15. - Eger, Agriai Játékok
augusztus 23,24. - Városmajori Szabadtéri Színpad

A fiú a tükörből
július 5. - Kaposvár, Szentjakabi Bencés Apátság és Romkert

Szeretetkönyv színpadon
július 6. - Leányfalu
augusztus 10. - Baja

Haverom a Messiás
július 19. - Fonyódliget

A karnevál vége (Popper Péter)
augusztus 28. - Zsidó Nyári Fesztivál, Goldmark terem

Vamp, a vámpírmusical
szeptember 7,8.- Városmajori Szabadtéri Színpad

További blogbejegyzések

Új bemutató: Bernarda Alba háza - videók!

2018-02-20

Február 22-én mutatjuk be Lorca klasszikusát Czeizel Gábor rendezésében. Főszerepben: Papadimitriu Athina, Trokán Anna, Voith Ági, Nagyváradi Erzsébet és Nagy Enikő.

tovább »

Világpremier júniusban!

2018-02-19

Enrico Luttmann darabját a világon először a Spirit Színház mutatja be, Rozgonyi Ádám rendezésében, Perjés János, Szalay Bence, Sztárek Andrea és Varga Ádám szereplésével.

tovább »

Lélek és irodalom a Spirit Színházban - Küldj egy verset!

2018-02-19

A Spirit Színház új videósorozatában a színház művészei adják elő kedvenc versüket. Elsőként Voith Ági előadásában láthatják Szabó Lőrinc Sivatagban című versét.

tovább »

Egy egyszerű szemöldökráncolás - olvasópróba

2018-02-12

Megtartottuk az Egy egyszerű szemöldökráncolás – stílusgyakorlat című készülő, új bemutatónk olvasópróbáját. 

tovább »

Hírlevél felíratkozás

Vezetéknév
Keresztnév
E-mail


Antispam: az itt megadott e-mail címet nem adjuk ki harmadik személynek, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Tel: (36 - 1) 269-8211, (+36-30) 649-6665
E-mail: titkarsag@spiritszinhaz.com
Facebook: spirit.theatre
Instagram: spirit_színhaz
          

         

Copyright @ 2017 - Spirit Színház Non-Profit Kft. - Minden jog fenntartva! Design és programozás Arteries Studio