Hírek

Csodálatos vagy, Júlia - a klasszikus színház

2014-05-23

Détár Enikő főszereplésével megkezdődtek a Spirit Színház próbái a Maugham: Színház című regényéből készült színdarab októberi bemutatójához. A próbákat az egyik jelentős szerepet is játszó színésznő, Sztárek Andrea irányítja.

- Klasszikus értelemben vett színházi játékot fogunk játszani, ahol az érzelmek, a karakterábrázolás, az emberi viselkedésformák és viszonyok bemutatása dominál - mondja a Sztárek Andrea. A darab nem viseli el a mostanság divatos újraértelmezést vagy modernizálást. Egy középkorú nő, aki történetesen színésznő, egyszeri emberi "tévedéséről" szól a darab, tele ironiával, humorral és a színház iránti feltétlen imádattal.

Julia szerepében először dolgozik a Spirit Színházzal Détár Enikő. - Amikor Perjés János felhívott azzal, hogy szeretné, hogy én játsszam ezt a szerepet, már nem is lepődtem meg igazán. Annyi, szinte hihetetlen egybeesés, elgondolkoztató esemény történt velem az elmúlt időszakban, hogy csak elmosolyodtam és boldogan mondtam igent. Jánossal egyébként már-már baráti kapcsolat fűz egymáshoz minket, életem több fordulópontjának tanúja volt, különböző minőségekben dolgoztunk már együtt. Azt gondolom, hogy minden ember, minden nő életében eljön az a pillanat, amikor kíméletlenül szembe kell nézni az idő múlásával. Ezt egy színésznő talán nehezebben teszi meg. A darabban egy rövid életszakaszt mutatunk be, ezalatt Julia, az ötvenes színésznő szerepe a saját életében és felfogása a dolgokhoz való viszonyában jelentősen megváltozik. Hálás vagyok azért is, hogy alkalmam nyílik olyan népszerű slágerek előadására, mint például a My way vagy a Fever.

- Mindig nagy várakozás előzi meg egy-egy új, meghatározó színészegyéniség megjelenését életünkben - mondja a Spirit direktora, Perjés János, aki Julia férjét, a színigazgatót játssza a darabban. - Az olvasópróba után úgy vélem, hogy izgalmas műhelymunka elé nézünk és ismét azon dolgozunk, amit annyira szeretek: az emberi lelkekbe való bepillantástól, a tettek mozgatórugóinak felfedezéséig. Szerencsére az októberi időszakra már érdeklődnek a vidéki előadóhelyek, remélem sok helyen lesz lehetőségünk bemutatni az előadást.

További blogbejegyzések

Születésnapos: Perjési Hilda

2019-03-02

Ma ünnepli születésnapját PERJÉSI HILDA, társulatunk tagja. Jelenleg a Dorian Gray, a Bernarda Alba háza, az Equus, a Száz év magány, a Veszedelmes viszonyok szereplője. További bemutatói: Eszter hagyatéka és a Novecento. Isten éltesse!

tovább »

PÁLYÁZAT fiatal társulatoknak

2019-02-25

A Spirit Színház új játszóhellyel bővül, így a már ismert színházi tér mellett egy új, 45 fő befogadására képes kamaraterem várja a "színházcsinálókat"!
A 2-3 személyes darabok, monodrámák és kis csapattal dolgozó előadások tökéletes helyszíne lehet a színház új játszóhelye.

TOVÁBB A FELHÍVÁSHOZ

tovább »

Hegyi Barbara és a coaching

2019-02-12

Ferbruár 16-án HEGYI BARBARA, CSERMELY ÁKOS és PERJÉS JÁNOS lesz MALCHINER PÉTER első élő coaching előadásának vendége! YOU ARE MORE!

tovább »

Nyitottan élem az életem - Sándor Péter

2019-01-18

Sándor Péter, színházunkban a Dorian Gray és az Örökké...szabadon...főszereplője, bemutatkozik "A direktor kérdez" című sorozatunkban.

A direktor kérdez: Sándor Péter.

tovább »

Hírlevél felíratkozás

Vezetéknév
Keresztnév
E-mail


Antispam: az itt megadott e-mail címet nem adjuk ki harmadik személynek, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Tel: (36 - 1) 269-8211, (+36-30) 649-6665
E-mail: titkarsag@spiritszinhaz.com
Facebook: spirit.theatre
Instagram: spirit_színhaz
          

Copyright @ 2017 - Spirit Színház Non-Profit Kft. - Minden jog fenntartva! Design és programozás Arteries Studio