Hírek

Csodálatos vagy, Júlia - a klasszikus színház

2014-05-23

Détár Enikő főszereplésével megkezdődtek a Spirit Színház próbái a Maugham: Színház című regényéből készült színdarab októberi bemutatójához. A próbákat az egyik jelentős szerepet is játszó színésznő, Sztárek Andrea irányítja.

- Klasszikus értelemben vett színházi játékot fogunk játszani, ahol az érzelmek, a karakterábrázolás, az emberi viselkedésformák és viszonyok bemutatása dominál - mondja a Sztárek Andrea. A darab nem viseli el a mostanság divatos újraértelmezést vagy modernizálást. Egy középkorú nő, aki történetesen színésznő, egyszeri emberi "tévedéséről" szól a darab, tele ironiával, humorral és a színház iránti feltétlen imádattal.

Julia szerepében először dolgozik a Spirit Színházzal Détár Enikő. - Amikor Perjés János felhívott azzal, hogy szeretné, hogy én játsszam ezt a szerepet, már nem is lepődtem meg igazán. Annyi, szinte hihetetlen egybeesés, elgondolkoztató esemény történt velem az elmúlt időszakban, hogy csak elmosolyodtam és boldogan mondtam igent. Jánossal egyébként már-már baráti kapcsolat fűz egymáshoz minket, életem több fordulópontjának tanúja volt, különböző minőségekben dolgoztunk már együtt. Azt gondolom, hogy minden ember, minden nő életében eljön az a pillanat, amikor kíméletlenül szembe kell nézni az idő múlásával. Ezt egy színésznő talán nehezebben teszi meg. A darabban egy rövid életszakaszt mutatunk be, ezalatt Julia, az ötvenes színésznő szerepe a saját életében és felfogása a dolgokhoz való viszonyában jelentősen megváltozik. Hálás vagyok azért is, hogy alkalmam nyílik olyan népszerű slágerek előadására, mint például a My way vagy a Fever.

- Mindig nagy várakozás előzi meg egy-egy új, meghatározó színészegyéniség megjelenését életünkben - mondja a Spirit direktora, Perjés János, aki Julia férjét, a színigazgatót játssza a darabban. - Az olvasópróba után úgy vélem, hogy izgalmas műhelymunka elé nézünk és ismét azon dolgozunk, amit annyira szeretek: az emberi lelkekbe való bepillantástól, a tettek mozgatórugóinak felfedezéséig. Szerencsére az októberi időszakra már érdeklődnek a vidéki előadóhelyek, remélem sok helyen lesz lehetőségünk bemutatni az előadást.

További blogbejegyzések

A direktor kérdez: Perjés János Szatmári Nórával beszélget

2018-04-20

A direktor kérdez című videósorozatunkban Perjés János igazgató Szatmári Nórával beszélget.

tovább »

HétfőBűn Gundel Takács Gáborral

2018-04-20

Május 14-én újra HétfőBűn Gundel Takács Gáborral! Vendég: Al Ghaoui Hesna

tovább »

Új bemutatónk: Papírvirágok - videóval!

2018-04-18

Áldozatok csatája, ahol senkinek sincs esélye a győzelemre. Főszerepben Perjési Hilda és Szalay Bence, rendező: Sztárek Andrea.

tovább »

Májusi bemutatónk: Veszedelmes viszonyok

2018-04-18

Május 10-én mutatjuk be a Veszedelmes viszonyokat Jantyik Csaba rendezésében. Főszerepben: Nagy Enikő, Varju Kálmán, Hegyi Barbara.

tovább »
Tovább a havi műsorra »
Következő előadások:
Szabó Magda : Az ajtó - színmű
2018.04.26. 19:00
Spirit Színház Jegyvásárlás

Hírlevél felíratkozás

Vezetéknév
Keresztnév
E-mail


Antispam: az itt megadott e-mail címet nem adjuk ki harmadik személynek, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Tel: (36 - 1) 269-8211, (+36-30) 649-6665
E-mail: titkarsag@spiritszinhaz.com
Facebook: spirit.theatre
Instagram: spirit_színhaz
          

Copyright @ 2017 - Spirit Színház Non-Profit Kft. - Minden jog fenntartva! Design és programozás Arteries Studio