Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

Loleh Bellon

A csütörtöki hölgyek

vígjáték szünet nélkül

 

Papadimitriu AthinaSzitás BarbaraSzabó Éva  /  Borbáth Ottília  /  Kós MátyásMészáros Tamás

Rendező: Szitás Barbara

Bemutató: 2019. január 17. Spirit Színház

A változás jogát fenntartjuk!

A csütörtöki hölgyek

Három idős, vérbeli párizsi hölgy, Sonia, Marie és Helene, csütörtök délutánonként együtt teázik. Mindez játékos, mozgalmas formában, hiszen a nők mindig szórakoztatóak. Igaz?

Valószínűleg mindenki ráismer egy-egy barátjára, ismerősére vagy önmagára egy csütörtöki hölgyben. Csütörtökönként minden szóba kerül: a múlt, a gyerekkor, a szerelmek, a család, a mindennapok kis örömei és kudarcai. Mindig megvitatják aktuális gondjaikat. Jelmezbál, részvények, kriptabővítés, sütés, fogpótlás, tévéműsor, gyereknevelés, munka, öregedés, halál.

Az írónő, aki maga is színésznő, teljes beleérzéssel éli és írja meg ezeknek a hölgyeknek az életét. Miközben pereg előttünk a játék, nyilvánvalóvá válik, hogy franciák, oroszok, magyarok nagyon hasonlítunk egymásra. Legalábbis az asszonyok.

 

“Nem vagyok író. Soha életemben nem ültem le íróasztalhoz. Kószálok a városban, ábrándozom. Kis papírdarabkákra párbeszédfoszlányokat jegyzek fel. Soha nem gondolok ki nagy elméleteket. Én az érzéseimmel gondolkodom.” Loleh Bellon

Előadások időpontjai

Nincsenek következő események.

Alkotók

Szereposztás

Sonia Papadimitriu Athina / Szitás Barbara
Marie Szabó Éva
Helene Borbáth Ottília
Jean Kós Mátyás
Victor Mészáros Tamás

 

Fordította: Szántó Judit
Díszlet: Spirit
Rendező: Szitás Barbara

Trailer

GALÉRIA

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!