Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

Craig Lucas

A haldokló gallus

pszichothriller 2 részben

 

Perjés János  /  Kelemen Márk  /  Gubik Ági / Telihay Péter

Rendező: Telihay Péter

A haldokló gallus

„Az ember bármit megtehet, amit akar. Csak ne akarja a nevén nevezni, világos?”

 

Amikor már csak a “semmi” érdekes. Manipuláció – éjjel és nappal. Játszma a siker és az érzékek birodalmában.
Nappal a filmgyártásban, éjjel a chatszobában álnéven, mindent szabad. De nincs kegyelem. Légy résen! Rád is hatni fog.

 

Craig Lucas mai amerikai drámaíró A haldokló gallus című remekműve egy valós történetet dolgoz fel. Főhőse egy amerikai kezdő forgatókönyvíró, akinek A haldokló gallus című kéziratát megveszi egy producer. A darab két szálon fut. Az egyik a színpadi élő történet, amikor a szereplők egymás szemébe mondják hazugságaikat. A másik az internet világa, ahol a szereplők test nélküli lelkekként, egymásról mit sem tudva vallják be gyarlóságaikat. Megelevenedik a szerelmi bánat, a család iránt érzet aggodalom, önmagunk megvetése és a világban való létünk tisztázatlansága.
A mű olyan témákat boncolgat, melyekről inkább nem beszélünk. Szimpla, mindennapos “kegyes hazugságokról” van benne szó, melyek a remekül megírt chates szövegekben lepleződnek le, a chaten ugyanis mindenféle gátlás és korlát nélkül mindent merünk. Csak néha lebukunk. Ez történik szereplőinkkel is, akik saját gyarlóságaikba fulladnak bele.
A darab tehát ismerős hétköznapi történetek sorozata, melyekből magunkra ismerhetünk. Vagy inkább a szomszédra, mert úgy könnyebb.

Alkotók

Szereposztás

RobertKelemen Márk
JeffreyPerjés János
ElaineGubik Ági

Fordította: Upor László
Rendező: Telihay Péter

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!