Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

Donald Churchill

A szerelem forgandó

komédia 2 részben

 

Nagy Enikő  /  Laklóth Aladár  /  Michl Juli

Rendező: Bányai Gábor

A szerelem forgandó

„Mindig is ragaszkodtál hozzá, hogy a házasságunk egy vicces kis társalgás szintjén maradjon.”

Mi történhet még, ha már csak a nyaralóban maradt közös holmikat kell szétosztani? Ha az apa már egy új, várandós barátnővel érkezik az osztozkodásra, a szülés váratlanul beindul, az exfeleség megértő és támogató, majd bevall egy rég elévült hűtlenséget, a nagy kamasz lány pedig zavaros és érthetetlen utalásokat tesz.

Az anya váratlanul újra házasodik, az apa hirtelen lelép, a lányuk pedig kettősügynök.

Mi történik, ha az apa vissza akarja kapni volt párját? És az anya is vissza akarja kapni exférjét? Csak az időzítés rossz. Elcsúsznak az idősíkok, aztán fanyar nevetéssel nyugtázzuk: Az élet túl zavaros. Vannak, akiket egymásnak teremtettek, és a sors mindenképpen összekuszálja őket. Újra meg újra. Vagy mégsem?

Fordulatos és sziporkázóan humoros vígjátékban kacagtat és gondolkodtat Donald Churchill két felvonáson át a megunhatatlan és örök kérdést boncolgatva: meddig tart egy párkapcsolat. És egyáltalán van-e értelme?

Mire jó a válás, ha nem arra, hogy végre őszintén beszélhessünk egymással?

– „Abban a percben tudtad, hogy hűtlen voltam hozzád, ahogy visszaértem a szállodába! Ott ültél az egyik napernyő alatt, és azonnal észrevetted, hogy nem az a ruha volt rajtam, mint amiben reggel elindultam!
– Emlékeznem kellett volna, milyen ruha volt rajtad, amikor reggel elhajtottál?”

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közreműködésével kerül színre.

Alkotók

Szereposztás

Nagy Enikő
Laklóth Aladár
Michl Juli

Fordította: Csukás Márton és Csukás Barnabás
Rendező: Bányai Gábor

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!