Ayad Akhtar

Kitaszított

(Disgraced)

 

Tankó Erika  /  Dányi Krisztián  /  Jerger Balázs  /  Fekete Linda  /  Perjés János

Rendező: Léner András

Kitaszított

A Korán valóban egy „hosszú gyűlöletlevél” az emberiségnek címezve? Mennyire váltak iszlamofóbokká a nyugati társadalmak 2001. szeptember 11.-e óta? Az egyre gyorsabban sodró párbeszédek azt mutatják be, hogy milyen sérülékeny azoknak az önképe, akik az egyik világba és kultúrába születtek, de egy másikban kötelezték el magukat.

Négy különböző háttérrel rendelkező ember egy közös vacsorán vesz részt. A hangulat gyorsan felforrósodik. Egy pillanat alatt az identitáspolitika „puskaporos hordóján” egyensúlyozunk. A két házigazda: Amir Kapoor, az amerikai születésű pakisztáni gyökerű ingatlan fúziókkal és felvásárlásokkal foglalkozó jól menő ügyvéd és felesége Emily, a tehetséges festő, aki művészetében iszlám témákra összpontosít. Emily múzsája és modellje; saját férje. Amir, korábban karrierje érdekében félretette muszlim örökségét, a ”nagy amerikai álomban” él. Megjelenik Abe, Amir ’asszimilált’ unokaöccse, aki aggodalmát fejezi ki a helyi imám letartóztatásával kapcsolatban. Amir megkérdőjelezi, hogy vallási üldöztetés-e, az, hogy az imámot a terrorista csoportok támogatási díjának hűtlen kezelése miatt börtönözték be.

A vita a vacsorán hág a tetőfokára, ahol egy afroamerikai munkatárs, Jory és férje Isaac, Emily zsidó származású managere is részt vesz. Így a téma megkerülhetetlenül a vallás lesz. Ki mit gondol a saját és a másik hitéről?

Előadások időpontjai

Kitaszított PREMIER

szeptember 20. 19:00
Spirit Színház

Kitaszított

október 8. 19:00
Spirit Színház

Kitaszított

október 31. 19:00
Spirit Színház

Alkotók

Szereposztás

EmilyTankó Erika
AmirDányi Krisztián
AbeJerger Balázs
JoryFekete Linda
IsaacPerjés János

Fordította: Csukás Márton és Csukás Barnabás
Dramaturg: Bártfay Rita
Díszlet-jelmeztervező: Katona Bálint
Rendező: Léner András

GALÉRIA

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!