Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

Szabó Magda

Megmaradt Szobotkának

Négykezes

ŐSBEMUTATÓ

Kocsis Judit / Perjés János 

rendező: Czeizel Gábor

TERVEZETT BEMUTATÓ: 2022. november

A változás jogát fenntartjuk!

Megmaradt Szobotkának

,,Ma éjjel ő is, az életünk is úgy eltört, mint egy pohár”

A Megmaradt Szobotkának az író házaspár, Szabó Magda és Szobotka Tibor négykezese, amely két áhított dologról közöl kellemetlen igazságokat: a sikerről és az igaz szerelemről.

Szabó Magda naplójából, a Nyusziékból is tudjuk, hogy ők ketten több voltak egymásnak, mint férj és feleség. Egymásnak voltak ők ,,szolgái, királyai, zsoldosai, bajtársai, szülei, gyerekei és soha nem csillapodó vágyú szeretői”. Ezért szól két hangon ez a rendkívüli érzékenységgel megírt, egyszerre megrendítő és felemelő történet, amelyben mindketten hősök és elbeszélők is, akiknek szerelmén nem győzhetett a halál sem.

 Az egyik keserves érzés, hogy a győztes szájában megkeseredik saját sikereinek íze, ha a hozzá legközelebb álló küszködését kell néznie, a másik pedig, hogy milyen húsba vágó fájdalom, ha pont a kiszolgáltatott időskor kezdetén marad magára az, aki öröknek hitte a véd- és dacszövetséget. A férj töredékes önéletírása és a feleség itt megkezdett gyászmunkája úgy fonódik össze ebben a történetben, mint a közös öröklétre vágyó, fákká változó Philemon és Baucis egymásba kapaszkodó ágai.

Előadások időpontjai

Szabó Magda: Megmaradt Szobotkának

december 26. 16:00
Spirit Színház és Központ

Szabó Magda: Megmaradt Szobotkának

december 26. 19:00
Spirit Színház és Központ

Megmaradt Szobotkának

2023 február 12.. 15:00 - 17:00
Csili Művelődési Központ

Alkotók

Szereposztás

Szabó Magda Kocsis Judit
Szobotka Tibor Perjés János
   
   
   

 

Rendező: Czeizel Gábor

Trailer

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!