Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

Orth Péter

1984.február 22-én született Győrben. Sok városban élt és tanult, többek között Kecskeméten, Baján és Veszprémben. 2008-ban végzett a Színház és Filmművészeti Egyetem színész szakán Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályában. Gyakorlatát a Vígszínházban töltötte, utána a Nemzeti Színházhoz szerződött két évadra, majd Kaposvárott játszott vendégként. 2010 óta a Kecskeméti Katona József Színház társulatának tagja és 2011-től a Proton színházban játszik vendégként. 2011- ben Latabár-díjas lett, majd 2014-ben Junior Príma díjjal tüntették ki. Jelenleg a Spirit Színház mellett, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban és a Trafóban, a Frankenstein-terv című produkcióban látható.

“Nyughatatlan, maximalista és természetszerető ember vagyok, ezért nagyon nagy szükségem van a mozgásra, a kihívásokra, kalandokra, és fontos nekem, hogy mindig a világ megismerésén, a fejlődésem következő lépcsőfokain törjem a fejem. Többek közt, ezért is szeretem a szakmámat, az utazást és a sportok kihívásait és adrenalinját. Imádok társaságban lenni -sokszor központban is-, pedig eredetileg introvertált embernek születtem. Maximalista és erősen szentimentális vagyok, és mélyen legbelül, azt hiszem hiszek ebben az egész Mindenben, ami körülvesz minket. Azt gondolom nagy bennem a szeretet, -az éhség is- és intenzíven átérzem az emberek helyzetét, sokszor jobban is, mint szeretném. Sajnos, miattam nagyfokú körülményességgel és hirtelen haraggal kell együtt éljenek azok az emberek, akik arra kárhoztattak, hogy engem kell szeressenek. A kicsinyesség, a kollektív javak kisajátítása és az öncélú kizsákmányolás sokszor rendkívül nehéz perceket szerez nekem az életben, továbbá az idő az, amivel nagyon nehezen tudok gazdálkodni és nagy ellenségem a hétköznapokban, ugyanis elég kevés van belőle és az is szalad.”

Legközelebbi fellépései:

Nincsenek következő események.

MÉDIA