Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

FELNŐTT SZÍNHÁZI CSOPORT – JÁTSSZ SZÍNHÁZAT!

LÉGY TAGJA EGY CSAPATNAK!

  NYÁRI ÉLMÉNY A SZÍNHÁZBAN!

 

KORHATÁR: 18-99 év

 

ÚJ CSOPORT: 

december 4. vasárnap 15.00-18.00

 

 

Hallgatóink élményeiről lent olvashatsz.

 

Vezeti: PERJÉS János (színész, life-coach- a Spirit Színház alapító-művészigazgatója) és NAGY Fruzsina (színész, drámatréner) 

 

JÁTÉK + MŰHELYMUNKA + SZÓRAKOZÁS + SIKER/ÉLMÉNY

 

Érdeklődés

    FELNŐTT SZÍNHÁZI CSOPORT – JÁTSSZ SZÍNHÁZAT!

JÁTÉK + MŰHELYMUNKA + SZÓRAKOZÁS + SIKER/ÉLMÉNY

Maximális létszám: 10 fő (egy csoport)
A képzés időtartama: 15 alkalmas kurzus, december 4. vasárnap 15.00-18.00

A 15. alkalom után tetszőlegesen folytatódik
A kurzus indulása: december 4. vasárnap délután

A foglalkozások abban is segítséget adnak, hogy
– jobban megismerd önmagad,
– kibontakoztasd a személyiséged,
– nagyobb önbizalmad legyen,
– ki merj mások elé állni,
– magabiztonságot ad a mindennapokban.

Megérzed az ízét, hogy milyen közösségben alkotni és csapatban játszani, amit az élet számtalan területén hasznosíthatsz majd. Szituációs játékok keretében megtapasztalod milyen kiállni emberek elé, méghozzá örömmel.

A csoport összetételéhez választunk jeleneteket, színdarabot, ami (általában a második elvégzett kurzus után) a színház által biztosított díszletben, jelmezben, nézők előtt bemutatásra kerül.  Budapesten egyedüli lehetőség.

Az alkalmak a következő alapok elsajátításával telnek:

– improvizáció
– beszéd (nyilvános beszéd)
– a színész mesterség alapjai
– helyzetgyakorlatok
– színpadi próbák

Első Felnőtt Színjátszócsoportunkba jelentkezett HAJDU DORKA.
Hihetetlen változáson ment át. Főszerepet játszik “A gyilkos köztünk van” krimiben, a Micimackó Malackája.
Alkotóműhelyünk egyik alapító tagja.
Megkérdeztük hogy érzi magát itt:
“Milyen érzés egy színházi darabban szerepelni?
Varázslattal teli.
Amikor beléptem egy színházba mindig egy különleges érzés fogott el. Mintha egy teljesen más világba csöppentem volna bele. Egy olyan világba ahol megnyugszom, ami olyan, mint egy mese, ami magával ragad. Úgy éreztem nekem valamilyen kapcsolatom van ezzel a légkörrel.
Egészen pici korom óta csillogó szemekkel néztem a színészeket, ahogyan a színpadon mozognak, beszélnek, énekelnek. Elvarázsoltnak éreztem magam.
Itthon mindennapi játék volt, hogy magamra válogattam a szüleim és nagyszüleim ruháját, elővettem egy mesekönyvet és eljátszottam a családomnak egy részletet. Ezeket mindig óriási szeretettel fogadták, ami nekem rengeteget jelentett és boldoggá tett, hogy mosolyogni látom őket.
Az akkori énem csak álmodozott arról, ami jelenleg történik az életemben.
Arról, hogy a sors elhozott egy olyan helyre, ahol csodálatos embereket ismerhettem meg és azt csinálhatom amire a lelkem mindig is vágyott, amit tiszta szívből szeretek. Rengeteg lehetőség kinyílt előttem, amiért elképesztően hálás vagyok.
Azzal, hogy először szerepelhetek egy darabban, az egyik legnagyobb álmom vált valóra. Amire pici korom óta mindig is vágytam belül. Mintha már nem csak álmodoznék “meseországról”, hanem ott is lennék.
Varázslattal teli.”
Hajdu Dorka

egyetemista

“Azt nem mondhatom, hogy sokat gondolkodtam azon, jelentkezzem-e a csoportba, mert nagyjából 10 perc alatt döntöttem el, annyira vonzott a lehetőség. Csak gyorsan át kellett szerveznem a csütörtöki napjaimat, mivel olyankor estig van tennivalóm.. de ezt meg azt is megtettem… volna, ha jutalomként nem jön a pénteki nap lehetősége.
Hogy érzem magam 2 alkalom után?
Szerintem az eufória a megfelelő szó rá, a foglalkozás alatt‚ és után, majd a várakozás, hogy mikor lesz megint péntek.
Fantasztikus átélni a csoport összetartást, amit a színpadi gyakorlatok annyira megkönnyítenek ‚s felgyorsítják a folyamatot, hogy az tényleg hihetetlen… Látni, ahogy a kapcsolódás alakul‚ s egyre erősödik, hangsúlyozom, már a második találkozás után is. Kialakulnak a kis utalások , amiket csak a csoport ért‚ s ez tovább erősíti az összetartozást. Biztos vagyok benne, hogy még sok-sok ilyen “utalás” fog születni a folyamat során.
Az is elképesztő, ahogy mindenki meri adni ”önmagát”, a szerepeken keresztül, amikbe belebújik, az elutasítástól való félelem nélkül. Nagyon felszabadító érzés az az energia, ami áramlik. Azt érzem, már most is mélyebb önismeretre tettünk szert, mint bármilyen más helyzetben ‚s ez csak tovább fog mélyülni. Az, hogy ezt közösen éljük át, pedig szerintem meghatványozza az önismeret élményét
Ahogy mondtam, életem legjobb döntése volt, hogy jelentkeztem a csoportba! :)))
Wéber Katalin

klinikai szakpszichológus

Hódi Anna, civilben ápolónő. Alkotóműhelyünk második kurzusát végzi, és szerepel a Magyar virtus és a Bababaj c.darabokban.
“Minden egyes óra feltölt és erőt ad a hétköznapokhoz. A színház világa már gyerekként vonzott és nem hittem volna azt, hogy egyszer lesz lehetőségem színpadon állni és darabban játszani. Csak köszönettel tudok tartozni a színháznak hogy megvalósította az álmomat, kipróbálhatom magam és tanulhatok. Az egyik legjobb döntésem volt hogy jelentkeztem a képzésre. Egyfajta terápia is volt számomra egy nehezebb időszakomban. Annak is nagyon örülök hogy, csodálatos embereket ismerhettem meg. Fantasztikus érzés ebben a közegben lenni. és csak hálás lehetek a lehetőségért amit kaptam.”
Hódi Anna

ápolónő

2022 áprilisában csatlakoztam a Spirit Alkotóműhely tagjaihoz. A hétfő esti szeánszok a csoporttal mindig feltöltöttek energiával, lendületet adtak a héthez, és lehetőségeim nyílt bontogatni a szárnyaim egy új területen, az előadóművészetben. Az alkalmak során jobban megismertem önmagam, magabiztossá váltam, és megtanultam, hogyan lehet átéléssel, hitelesen, szívből előadni, eltérő szerepekben megnyilvánulni. 
Szeretek játszani, szeretek új emberekkel megismerkedni és közösen alkotni – ezt mind megadja nekem a felnőtt színjátszó csoport. 
Perjés Jánosnak és Nagy Fruzsina Lillának köszönhetően, betekintést kaptam-kapok a színház világába, a színészkedésbe, rendezésbe. Tőlük tanulom a színészkedés alapjait, fortélyait, a beszédtechnikát, és a kiállást. 
Mindig várom a hétfő estéket, mert kiszakítanak a hétköznapok monotonitásából, és itt azt csinálhatom,amit igazán szeretek. Talán már több is, mint egy hobbi, számomra a színjátszás, ez már egy életérzés, szenvedély. 
Örülök, hogy rátaláltam a Spirit Színházra és, hogy a Spirit Alkotóműhely részévé váltam. 
Ferenczi Adri

spanyol tanár

A Spirit Színház felnőtteknek indított színész kurzusa minden elképzelésemet felülmúlta. Nagyszerű hangulatú foglalkozásokon ismerkedhettünk meg a színjátszás rejtelmeivel, ahol kiváló művészek segítették az alkotómunkát. Izgalmas volt megtapasztalni, hogy a 15 hét leforgása alatt milyen látványos fejlődésen ment keresztül a csapatunk. Kinek az önbizalma erősődött, másoknak a kiállása, a beszédtechnikája, mig én személy szerint főleg az improvizációt igénylő gyakorlatokból leginkább sikerélményt kaptam, és motivációt az ezt követő útra. A kurzus végén örömmel mondtam igent a felkérésekre, hogy két színdarabban is játsszak. Így most a Spirit Alkotóműhely és Mentálközpont produkciójaként két komplett színházi előadás bemutatására készülünk. Ezeket néhány hónapon belül műsorra tűzzük és több alkalommal is láthatja majd a közönség.

Vellai Tamás

Erzsi zenés csoportunkba jelentkezett, ám már második prózai “darabját” próbálja. “A gyilkos a házban van” és a “Három párizsi hölgy” játékok fontos szereplője lesz.

“Hét éve énekelek, ez a gyermekkori szerelem újjáéledése volt. Több műfajban otthon érzem magam, de eljött az a pillanat, amikor úgy éreztem, az ösztönös színpadi jelenlét már kevés, ha hitelesen akarok érzelmeket átadni. A színpadi mozgásom és a színészi eszköztáram szerettem volna fejleszteni, gazdagítani, tudatossá tenni, úgy, hogy természetes és önazonos maradjak. Azelőtt is nagyon szerettem a színházat, így találtam rá a Spirit Alkotó-és mentálműhelyre. A véletlen úgy hozta, hogy egy prózai csoportban kötöttem ki, ahol rátaláltam a második szenvedélyemre. Tehetséges, kedves emberekkel ismerkedtem meg, akikkel más körülmények között sosem találkoztam volna. Katartikus élmény volt, amikor először éltem át egy monológ felolvasása során, hogy milyen felszabadító valaki más bőrébe bújva megszabadulni a belső feszültségtől. Ilyet eddig csak a zenében éltem át. Új minőségeket fedeztem fel magamban, és egy újabb lehetőséget arra, hogy kilépjek a hétköznapi kötelező szerepekből, és kreatív játékkal tegyem teljesebbé az életemet. Szerencsére abban az életkorban és élethelyzetben vagyok, hogy ezt már gátlás nélkül megtehetem. A kurzus során az önismeretem és az emberismeretem is fejlődött, önkéntelenül is elemzem a mindennapi életben átélt szituációkat, az érintettek motivációit, úgy érzem, tudatosabban élem az életem. Jelenleg két darabban is próbálok, ami rendkívül izgalmas folyamat. A figura személyiségének megformálása, a sorstörténetének megismerése lebilincselő élmény. Ez is a közös alkotás része. Még a próbafolyamat elején tartunk, kíváncsian várom, hova jutunk majd el a végén, mikor lesz színpadképes a darab.”

Töreky Erzsi

tanár

Érdeklődés

Adatkezelés

8 + 14 =