Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

Popper Péter

A karnevál vége (Popper Péter könyvek színpadon)

életmese állatokról és emberekről

 

Perjés János  /  Malek Andrea  /  Lili

Bemutató: 2012. február 10. Bálint Ház

Színpadra alkalmazta: Perjés János

A karnevál vége

 Az összetartozás és együttélés meséje.

A „Részemről mondjunk mancsot” és a „Ne menj a romok közé” c. könyvek színpadi változata

Színpadi vallomás, sok mosollyal és szomorúsággal, de mindvégig abban a meggyőződésben, hogy aki nagyon figyel az állatokra, az emberekről is megtud valami fontosat.

Az előadás hossza: 60 perc, szünet nélkül

A játék anyagából készült hangoskönyv megrendelhető: www.collectiveart.hu/popper

www.popperpéter.hu

Magyarország valaha volt egyik legnépszerűbb pszichológusa, gyermekpszichológusa, vallási gondolkodója, közéleti személyisége 2010-ben ment el közülünk. Élete utolsó harmadában nagy hatást gyakorolt rá a buddhizmus, és a buddhisták élőlényszeretete, melynek irodalmi lenyomata, a nagy sikert aratott „Részemről mondjunk mancsot”. Ez a könyv, valamint a Ne menj a romok közé című Popper-klasszikusok kerülnek színpadra. ” Életmese állatokról és emberekről” alcímmel. Kötelező darab Popper Péter rajongóknak, színházba járóknak, otthon elmélkedőknek és persze minden állatbarátnak!

Bemutató: 2012. február 10. R16 Pódium, Bálint Ház

Egy levélről:
Popper Péter özvegye is jelen volt a bemutatón, és az alábbi levelet küldte az adaptációt készítő Perjés Jánosnak. A levelet engedélyével tesszük közzé.

„Kedves János,
Popper Péter szelleméhez tökéletes érzékenységgel igazodó darab. Tele ragyogó ötlettel, melyek ugyanakkor végtelenül egyszerűek mégis hűen visszaadják azt a hangulatot, amihez hozzászoktunk és elvárunk ha Poppert olvasunk.
Önök ketten Malek Andreával nemcsak tehetségükkel de érezhető odaadásukkal és szeretettel oldják meg ezt a nem mindennapi szerepet. Mindezt olyan könnyedén és közvetlenül, hogy a nézőnek szinte fel sem tűnik, mennyire nehéz a gondolatok és érzelmek kavalkádjában helyt állniuk és minden pillanatban hitelesnek maradniuk. A színdarab a játék és a rendezés mindvégig tökéletes harmóniában vannak. Péter hangjának megidézése minden alkalommal a legjobbkor hallható és pont annyi amennyi kell. A zene is hasonlóképpen.
Ha valakinek, akinek sokra becsüljük a szellemi értékeit és tanításait, akkor a ránk hagyott anyagához csakis így érdemes hozzányúlni “

Copyright: Spirit Színház / Perjés János

Alkotók

Szereposztás

Professzor Perjés János
Színhésznő Malek Andrea
Kutya, macska, kakas Lili, kutya

Színpadra alkalmazta: Perjés János
Díszlet: Mohácsi Nóra
Jelmez: Mohácsi Nóra

Trailer

GALÉRIA

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!