Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

Nyikolaj Koljada

Az arany kígyó

 

László G. Attila  /  Nagy Enikő  /  Hermányi Mariann  /  Borbáth Ottília

Rendező: Czeizel Gábor

 

Az arany kígyó

Nyikolaj Koljada napjaink egyik legérdekesebb orosz drámaírója, akit az  „urali Lope de Vegának” is emlegetnek. Első színdarabját 1986-ban írta, azóta pedig már több mint százhúsz drámát köszönhetünk neki. Műveit többek között Oroszországban, Angliában, Németországban, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Ausztráliában, és Kanadában is bemutatták.
Az arany kígyó történetében három üzlet áll egymás mellet a semmi közepén Szibériában: egy gumijavító műhely, egy alkatrészbolt és egy autómosó. Az autószerelő műhelyben Vitya nem először fogadja az újgazdag szépasszonyt, Szvétát, aki rendszeresen defektet kap az elhanyagolt utakon. Hamar kiderül, hogy Szvéta késsel szokta felhasogatni a kerekét, hogy oka legyen meglátogatnia Vityát, akivel tervei vannak. A negyvenéves asszony szemet vetett a csinos, jóképű húszéves fiúra és felajánlja neki, hogy kitartja. Vitya nem tudja, elfogadja-e az ajánlatot, mert az alkatrészbolt eladója, Ira a menyasszonya. Végül a fiatalok úgy döntenek, hogy nem járnak rosszul, hogy ha az esküvő előtt Vitya keres egy halom pénzt, mert még a gyűrűket sem tudják megvenni. Az új környezet azonban tönkreteszi a fiút, kifordul magából, új értékrendjének a külsőségek és a drog lesz az alapja.
Az előadásban az újgazdag Szvétát Nagy Enikő, a fiatal szépfiút Jerger Balázs alakította a bemutatón. Szerepét 2020 novemberétől László G. Attila veszi át. A további szerepekben Hermányi Mariannt és Borbáth Ottíliát láthatja a közönség.

Előadások időpontjai

Nincsenek következő események.

Alkotók

Szereposztás

Viktor László G. Attila
Szveta Nagy Enikő
Ira Hermányi Mariann
Ljuba néni Borbáth Ottília


Jelmez: Katona Bálint
Rendező: Czeizel Gábor

Trailer

GALÉRIA

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!