Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

 Steinbeck

Édentől keletre

 

Perjés János  /  Nagyváradi Erzsébet  /  Orth Péter  /  Karácsony Gergely  /  Kertész Péter  /  Jantyik Csaba  /  Bánovits Vivianne  /  Borbáth Ottília  /  Zsiga László

Rendező: Juhász Róza

A szereplőváltozás jogát fenntartjuk!

Édentől keletre

Steinbeck ​egyik legnagyobb és legismertebb műve, az Édentől keletre egy család történetét mondja el az amerikai polgárháborútól az első világháborúig. A mű a Káin-Ábel-történet modern változata – két fiútestvér (Aron és Cal) kapcsolatát mutatja be egymással, az apjukkal, valamint gonosz és rosszerkölcsű anyjukkal.

A darab az emberi választás jogát és felelősségét kutatja a jó és a gonosz harcában. A sokfelé ágazó és sokfelől egybefutó cselekményekből szinte határtalan körkép rajzolódik elő: a század eleji Amerika bonyolult társadalmi ellentmondásokkal zsúfolt, látványos freskója.

“A legnagyobb rémület, amely egy gyermek szívét marcangolhatja: az, hogy nem szeretik! Nincs ember a világon, aki kisebb-nagyobb mértékben ne érezte volna a visszautasítás gyötrelmét. A mellőzés haragot szül, és a harag valami bűnt a mellőzés megbosszulására, a bűn pedig bűntudattal jár, íme az emberiség története!…”

Előadások időpontjai

Nincsenek következő események.

Alkotók

Szereposztás

Adam Trask, az apaPerjés János
Cathy Ames, az anyaNagyváradi Erzsébet
Caleb TraskOrth Péter
Aron TraskKarácsony Gergely
Lee, a fiúk nevelőjeKertész Péter
Samuel Hamilton / Will HamiltonJantyik Csaba
Abra BacenBánovits Vivianne
ÁpolónőBorbáth Ottília
Rendőr / SeriffZsiga László

Rendező: Juhász Róza

GALÉRIA

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!