Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

Steinbeck

Édentől keletre
Steinbeck azonos cimű művének felhasználásával irta: Lőkös Ildikó

 

Perjés János  /  …… /  Orth Péter  /  Kós Mátyás / Kertész Péter  /  Almási Sándor  /  Bánovits Vivianne  /  Borbáth Ottília  /  Zsiga László

Rendező: Czeizel Gábor

A szereplőváltozás jogát fenntartjuk!

Édentől keletre

Steinbeck ​egyik legnagyobb és legismertebb műve, az Édentől keletre egy család történetét mondja el az amerikai polgárháborútól az első világháborúig. A mű a Káin-Ábel-történet modern változata – két fiútestvér (Aron és Cal) kapcsolatát mutatja be egymással, az apjukkal, valamint gonosz és rosszerkölcsű anyjukkal.

A darab az emberi választás jogát és felelősségét kutatja a jó és a gonosz harcában. A sokfelé ágazó és sokfelől egybefutó cselekményekből szinte határtalan körkép rajzolódik elő: a század eleji Amerika bonyolult társadalmi ellentmondásokkal zsúfolt, látványos freskója.

 

“A legnagyobb rémület, amely egy gyermek szívét marcangolhatja: az, hogy nem szeretik! Nincs ember a világon, aki kisebb-nagyobb mértékben ne érezte volna a visszautasítás gyötrelmét. A mellőzés haragot szül, és a harag valami bűnt a mellőzés megbosszulására, a bűn pedig bűntudattal jár, íme az emberiség története!…”

Előadások időpontjai

Nincsenek következő események.

GALÉRIA

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!