Steinbeck

Édentől keletre

 

Nagy Márk  /  Karácsony Gergely / Kertész Péter / Perjés János / Jantyik Csaba / Nagyváradi Erzsébet / Hermányi Mariann / Borbáth Ottília

Rendező: Juhász Róza

A szereplőváltozás jogát fenntartjuk!

Édentől keletre

Steinbeck ​egyik legnagyobb és legismertebb műve, az Édentől keletre egy család történetét mondja el az amerikai polgárháborútól az első világháborúig. A mű a Káin-Ábel-történet modern változata – két fiútestvér (Aron és Cal) kapcsolatát mutatja be egymással, az apjukkal, valamint gonosz és rosszerkölcsű anyjukkal.

A darab az emberi választás jogát és felelősségét kutatja a jó és a gonosz harcában. A sokfelé ágazó és sokfelől egybefutó cselekményekből szinte határtalan körkép rajzolódik elő: a század eleji Amerika bonyolult társadalmi ellentmondásokkal zsúfolt, látványos freskója.

“A legnagyobb rémület, amely egy gyermek szívét marcangolhatja: az, hogy nem szeretik! Nincs ember a világon, aki kisebb-nagyobb mértékben ne érezte volna a visszautasítás gyötrelmét. A mellőzés haragot szül, és a harag valami bűnt a mellőzés megbosszulására, a bűn pedig bűntudattal jár, íme az emberiség története!…”

Előadások időpontjai

Nincsenek következő események.

Alkotók

Szereposztás

Nagy Márk
Karácsony Gergely

Rendező: Juhász Róza

GALÉRIA

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!