Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

John Steinbeck

Egerek és emberek

dráma

 

Orosz Ákos  /  ifj. Jászai László  /  Mészáros Tamás  /  Ekanem Bálint  /  Pásztor Tibor  /  Nagy Enikő  /  Anga-Kakszi István  /  Kutik Rezső  /  Lili

Rendező: Jantyik Csaba

Egerek és emberek

„Ritka eset, hogy két ember együtt vándoroljon. Tudod, milyenek a munkások: jönnek, megkapják az ágyukat, dolgoznak egy hónapig, aztán elmennek egyedül. Sose láttam, hogy valaki törődött volna a másikkal. Nem is tudom, miért. Talán ezen a rongyos világon mindenki fél a másiktól.”
(Steinbeck: Egerek és Emberek)

A színdarab a nagy gazdasági világválság idején két vándormunkás tragikus történetét tárja elénk. George, az alacsony és fürge észjárású fiatalember és társa, Lennie, a lomha, szellemileg visszamaradott óriás egy kaliforniai tanyán vállalnak munkát. Közös álmuk egy saját tanya, ahol önállóan gazdálkodhatnak. Lennie-t együgyűsége folyton bajba sodorja, és George-nak igencsak észnél kell lennie, ha mindkettőjüket meg akarja óvni a következményektől.

John Ernst Steinbeck (1902-1968) Nobel-díjas amerikai regény-, novella- és színdarabíró. Legismertebb regényei az Érik a gyümölcs, az Édentől keletre és az Egerek és emberek. Az Egerek és emberek színpadi változata New Yorkban azonnali sikert aratott. A darab Pulitzer-díjat nyert.

OF MICE AND MEN Copyright ©1937 by John Steinbeck
Copyright © renewed 1965 by John Steinbeck
A szerző örökösének engedélyét a Hofra Kft. közvetítette.

Bemutató: 2017. október 17.

Az előadást 2 részben játsszuk. 19 órás kezdés esetén a várható befejezés: 21.15

Alkotók

Szereposztás

George Orosz Ákos
Lennie ifj. Jászai László
Candy Mészáros Tamás
Crooks Ekanem Bálint
Curley Pásztor Tibor
Curley felesége Nagy Enikő
Slim Anga-Kakszi István
Carlson Kutik Rezső
Candy kutyája Lili, kutya

Színpadra alkalmazta: Jantyik Csaba
Rendező: Jantyik Csaba

Trailer

GALÉRIA

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!