Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

Pozsgai Zsolt

Gina és Fidel

találkozás

 

Gubík Ági  /  Jantyik Csaba  /  Kutik Rezső

Rendező: Rozgonyi Ádám / Jantyik Csaba

A változás jogát fenntartjuk!

Gina és Fidel

A mű egy rendkívül érdekes történelmi korszaknak állít emléket. A dráma 1974-ben játszódik Kubában, amikor Gina Lollobrigida – felhagyva a színészettel – Havannába érkezik televíziós interjút készíteni Fidel Castroval. Az újságírás és tévézés az új választott hivatása. Több világhírű személlyel készített a Rai Uno számára anyagot. Kettejük közel tíz napos együttléte meghatározó emlék volt mindkét ember kapcsolatában. Ez nem szerelmi emlék, hanem egy barátság megalapozása, és annak későbbi ápolása.

A dráma története nem bulvártörténet. Semmi olyan vulgáris esemény nem történt kettejük között, melyet később a médiában feltételeztek. Egy rendkívül erős barátság alakult ki akkor is, ha utána már soha többé nem találkoztak. Fidel Castro halála előtt külön kiemelte életében a találkozását Ginával, és Lollobrigida is végig ennek az emléknek a fontosságát hangsúlyozta az életében. Tudnivaló, hogy az elkészült riportot a Rai Uno végül nem adta le, a felvételt megsemmisítette, mert az akkori politikai propagandának kényes volt az elkészült munka, nem egyezett az akkori hivatalos Fidel Castro-képpel.

A drámából azonban nem csak Fidel Castrot ismerjük meg jobban, hanem egy kiváló olasz színésznő múltját, gondolkodását is, és főleg a kompromisszum-kereső képességét.

Ezért az előadás ugyanúgy élmény lehet annak, aki még nem élt ebben a korszakban, mint ahogy annak is, aki átélte és aki egyformán érdeklődik társadalmak és művészi magánéletek iránt.
BEMUTATÓ: 2019. október 20.

Előadások időpontjai

Gina és Fidel (16)

október 2. 19:00
Üröm, Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár

Gina és Fidel (17)

október 21. 19:00
Jánoshalma, Imre Zoltán Kulturális Központ és Könyvtár

Gina és Fidel (18)

október 25. 15:00
Csili Művelődési Központ

Gina és Fidel

november 30. 19:00
Szekszárd – Babits Mihály Kulturális Központ, Rendeznyterem

Alkotók

Szereposztás

GinaGubík Ági
FidelJantyik Csaba
GitárosKutik Rezső

Rendező: Rozgonyi Ádám / Jantyik Csaba

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!