Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com
Gulyás Dénes “Mekkora Isten tenyere? című könyve alapján írta:

Pozsgai Zsolt

Isten tenyerén

színpadi játék

 

Gulyás Dénes  |  Szitás Barbara 
Kutik Rezső

Rendező: Czeizel Gábor

BEMUTATÓ: 2021. december 25.

 

A változás jogát fenntartjuk!

Isten tenyerén

 
“Mekkora Isten tenyere? Elég nagy ahhoz, hogy
maradhassak életem végéig, ha hellyel kínált? Biztosan jól
megkapaszkodtam? Hányan voltunk szerencsés utasok? Összehúzva
magát, adott helyet nekem más, ha rázós volt az utazás?”

A könyv alapján készült színpadi játék abban az élethelyzetben kezdôdik, amikor az operaénekes bajba kerül. Mit tegyen, ha elmegy a hangja? Hol talál megoldást?

Van egy olyan világhírű operaénekesünk, aki barátjának nevezhette Pavarottit. Aki énekelt a világ összes olyan színpadán, melyről a legtöbben csak álmodoznak. Liszt Ferenc-díjas, Érdemes művész, Kiváló művész, és sok más mellett megkapta a Köztársaság Elnökének Érdemrendjét és a Magyar Művészetért Díjat. És most megírta az életrajzát. Nem lehet ennek eléggé örülni. Itt van egy életút, ami még távolról sem közelít a lezártság felé, de már eddig is annyi minden történt benne, hogy több regény alapanyagául szolgálhatna. Nem más írta meg ezt az életutat, mint ő maga – és jól! Az indulástól kezdve, érdekfeszítően; a nagy sikereken át, szerényen; egészen addig, míg már úgy operaénekes, hogy ezernyi más is egyben. Azok közé tartozik, akik mintha képesek lennének az időt kitágítani, úgy élni. Sorskönyv ez szerelemmel, drámával, boldogsággal és küzdéssel, folyamatos változni tudással. De megismerjük belőle a személyes életúthoz köthető és elválaszthatatlan történelmet is. Bekukkanthatunk a kulisszák mögé, ahol nemcsak a kulisszatitkokat, hanem egy embert is látunk. Aki a példaképünk lehet.

Előadások időpontjai

Nincsenek következő események.

Alkotók

Szereposztás

Énekművész Gulyás Dénes
Kati,
orvos, akupunktőr
Szitás Barbara

 Gitár: Kutik Rezső

Gulyás Dénes „MEKKORA ISTEN TENYERE?” című könyve alapján írta: Pozsgai Zsolt
Rendező: Czeizel Gábor

Trailer

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!