Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

Dosztojevszkij

Karamazov fivérek

 

 

Perjés János  /  Szép Domán  /  Mészáros Martin  /  Karácsony Gergely  /  Herczegh Péter  /  Szász Júlia  /  Hermányi Mariann

Rendező: Nagy Márk

A változás jogát fenntartjuk!

Karamazov fivérek

A történet középpontjában egy valós történet áll. Az 1800-as évek végén egy orosz kisváros egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb embere véres gyilkosság áldozata lett. Nem csupán egy korabeli krimi, hanem a mintegy harminc éven belül bekövetkező októberi forradalom egyik előszele is érezhető.

Az átirat Dosztojevszkij regénye alapján és a forradalom előtti években publikált irodalom és tudósítások felhasználásával készült.

Oroszországban nem könnyű az élet. A háborúk és a cári fényűzés egyre nehezebb helyzetbe sodorja a vidéki kisváros lakóit. Fjodor Karamazov, a város leghatalmasabb embere kitartásra buzdítja a népet. Közben fiai hazaérkeznek Moszkvából, hogy jogos örökségüket követeljék tőle. Karamazov ezt nem hajlandó kiadni, mondván, az orosz népnek szüksége van rá. Dmitrij kicsapongó magatartása egyre hírhedtebb lesz a városban. Ivan, a zseniális gondolkodó nyíltan bírálja a jelenlegi rendszert, aminek éppen apja az egyik működtetője. Eközben a húszéves Aljosa békíteni igyekszik apját és bátyjait, de a helyzet, csakúgy az országban, mint a Karamazov családon belül, egyre jobban kezd elmérgesedni.

Az előadást 2 részben játsszuk. 19 órás kezdés esetén a várható befejezés: 21.45

Előadások időpontjai

Nincsenek következő események.

Alkotók

Szereposztás

Fjodor Karamazov / Zoszima sztarec Perjés János
Dmitrij Fjodorovics Karamazov Szép Domán
Ivan F. Karamazov / Pjotr Mészáros Martin
Alekszej Fjodorovics Karamazov Karácsony Gergely
Pavel Fjodorovics Szmergyakov / Rakityin Herczegh Péter
Katyerina Ivanovna / Adelajda Szász Júlia
Grusenyka / Lizaveta Szmergyacsnaja Hermányi Mariann

 

Színpadra alkalmazta: Nagy Márk
Díszlet-jelmeztervező: Szabó Luca
Zene: Koltai-Nagy Balázs
Rendezőasszisztens: Dávid Áron
Rendező: Nagy Márk

Trailer

GALÉRIA

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!