Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

Marek Modzelewski

Koronázás

vígdráma

 

Róbert Gábor  /  Csizmadia Gergely  /  Szabó Erika  /  Fejes Rita  /  Cserje Zsuzsa  /  Szemán Béla  /  Buza Tímea  /  Ficzere Béla

Rendező: Erdélyi Dániel

Koronázás

Marek Modzelewski kortárs lengyel író darabja, a Koronázás, abszurd játék egy részben …másrészben a társadalmi elvárásokhoz való kényszeredett igazodás drámája. A szeszélyes játék a férfi-női szerepek hagyományos, illetve modern felfogásának problematikáját boncolgatja.

A darab főszereplője, Macek, a harminc éves orvos és amatőr fotográfus élete zátonyra futott. Alkoholista apja, elsárkányosodott anyja, bigott katolikus felesége, pénzéhes szeretője egyaránt az ő támogatására várnak.

Van-e kiút a társadalmi konvenciók sűrűjéből? Meg tud-e felelni Macek a mai kor férfi ideáljának? Egyáltalán túléli-e ezt az egészet?

A csavar a történetben, hogy mikor Macek, a bonyodalmak súlya alatt már-már összeroppan, lelki énje, a Király segítségére siet, és a néző is megismerheti egy gyarló férfi védekezési mechanizmusának pszichológiáját. A néző könnyen önmagára ismerhet a főszereplő belső vívódásain keresztül , és a mindennapok szélmalom harcai is humoros színezetet kapnak.

Alkotók

Szereposztás

KirályRóbert Gábor
MaciekCsizmadia Gergely
Szabó Erika
FeleségFejes Rita
AnyaCserje Zsuzsa
ApaSzemán Béla
BognaBuza Tímea
HaverFiczere Béla

Díszlet: Máttyásy Péter
Jelmez: Szűcs Petra
Rendezőasszisztens: Rausch Bernadett
Rendező: Erdélyi Dániel

GALÉRIA

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!