Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

Marek Modzelewski

Koronázás

vígdráma

 

Róbert Gábor  /  Csizmadia Gergely  /  Szabó Erika  /  Fejes Rita  /  Cserje Zsuzsa  /  Szemán Béla  /  Buza Tímea  /  Ficzere Béla

Rendező: Erdélyi Dániel

Koronázás

Marek Modzelewski kortárs lengyel író darabja, a Koronázás, abszurd játék egy részben …másrészben a társadalmi elvárásokhoz való kényszeredett igazodás drámája. A szeszélyes játék a férfi-női szerepek hagyományos, illetve modern felfogásának problematikáját boncolgatja.

A darab főszereplője, Macek, a harminc éves orvos és amatőr fotográfus élete zátonyra futott. Alkoholista apja, elsárkányosodott anyja, bigott katolikus felesége, pénzéhes szeretője egyaránt az ő támogatására várnak.

Van-e kiút a társadalmi konvenciók sűrűjéből? Meg tud-e felelni Macek a mai kor férfi ideáljának? Egyáltalán túléli-e ezt az egészet?

A csavar a történetben, hogy mikor Macek, a bonyodalmak súlya alatt már-már összeroppan, lelki énje, a Király segítségére siet, és a néző is megismerheti egy gyarló férfi védekezési mechanizmusának pszichológiáját. A néző könnyen önmagára ismerhet a főszereplő belső vívódásain keresztül , és a mindennapok szélmalom harcai is humoros színezetet kapnak.

Alkotók

Szereposztás

Király Róbert Gábor
Maciek Csizmadia Gergely
Szabó Erika
Feleség Fejes Rita
Anya Cserje Zsuzsa
Apa Szemán Béla
Bogna Buza Tímea
Haver Ficzere Béla

Díszlet: Máttyásy Péter
Jelmez: Szűcs Petra
Rendezőasszisztens: Rausch Bernadett
Rendező: Erdélyi Dániel

GALÉRIA

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!