Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

Georg Kreisler

Lola Blau

zenés memento

 

Vásári Mónika  /  Neumark Zoltán

Rendező: Sztárek Andrea

Lola Blau

1938. Németország lerohanja Ausztriát. Lola Blau, színésznő Bécsben – és zsidó származású. Élete, karrierje derékba törik. Sorsa tulajdonképpen tipikus, II. világháborús emigráns sors.

A háború borzalmai és a zsidóüldözések elől, egy élhetőbb élet reményében Ausztriából az Újvilágba menekül. Színházra vágyik, de csak éjszakai kabarészínpadokig jut, a frontra induló katonákat szórakoztatja, mint sokan kortársai közül. Majd a háború után hazatérve azzal szembesül, hogy hazájának nincs szüksége rá. Lola Blau nem hős, csak egy azok közül, akik túlélték.

Az előadás a Bühnen- und Musikalienverlag Josef Weinberger Wien Gesellschaft m.b.H., a Sticker Verlag és az UMPA ügynökségek engedélyével került bemutatásra.

Alkotók

Szereposztás

Lola Blau Vásári Mónika
Zongorista Neumark Zoltán

Színpadra alkalmazta: Kőváry György
Dalszöveg: G. Dénes György
Zenei vezető: Neumark Zoltán
Díszlet: Árva Nóra
Jelmez: Árva Nóra
Rendezőasszisztens: Kozma Krisztina
Rendező: Sztárek Andrea

Közreműködik Kőszegi Ákos (felvételről), valamint a Spirit Színműhely növendékei: Angyal Dávid, Czine Eszter, Pollák Orsolya, Szakcsi Ákos.

Trailer

GALÉRIA

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!