Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

Vajda Panni

Szerelmek az égből

romantikus vígjáték 2 részben

 

Haumann Petra  /  Gilicze Márta  /  Szirtes Balázs  /  Perjés János  /  Csengeri Attila  /  Andrádi Zsanett  /  Kolti Helga  /  Szőlőskei Tímea

Rendező: Király Attila

Szerelmek az égből

“Hiába menekülsz, úgyis utoléred…”

Amerikai bulvárkomédiákat idéző stílus, finom szálakkal szőtt, vidám történet az emberi lélekről és az egymásra találás lehetőségéről.

Egy harmincas pesti nő és egy amerikai forgatókönyvíró?…Képtelenségnek tűnik, hogy valaha is összejöjjenek. Mindketten élik többé-kevésbé elrontott életüket. Lelkük mélyén tudják, hogy változtatni kéne, de hogyan?… Ilyen nagy váltások csak hollywoodi filmekben vannak. Vagy mégse?….

Belső énjük hirtelen, pont egy időben fellázad, és, leküzdve eddigi félelmeiket, korlátaikat, hibáikat, kalandos véletlenek folytán Edit és Richard egymásra találnak.

Sziporkázóan szellemes új magyar darab, a Woody Allen-i és magyar hagyományokon alapuló humort ötvözi, s egyben romantikus, szívmelengető igazságokat rejt magában.Vajda Anikó (Panni), számos színpadi adaptáció, színdarab, tévésorozat szerzője (Hyppolit, a lakáj, Villa Negra, Nem tudok élni nélküled, Família kft., stb.), újszerű stílust teremtett, amerikai derűvel “felfrissítve” az eddig szokásos magyar vígjátékokat.

A darabban elhangzó “Eljött értem a nyár” című dalt Gájer Bálint énekli (a Universal Music engedélyével).

Vajda Anikó a színházi- és tévés szakma meghatározó személyisége. Az ELTE BTK-n végzett francia-román szakon, de még egyetemistaként berobbant nővérével, Vajda Katalinnal együtt a színivilágba, a Hyppolit, a lakáj c. film színpadra alkalmazásával. A Katona József Színházban és a Játékszínben rendezőasszisztensként és dramaturgként dolgozott. Számos színpadi adaptáció szerzője vagy társszerzője (Villa Negra, Mici néni két élete, Őrült nász, Szerelem@könyv.hu, és még sok más), legutóbb a musical műfajában is bemutatkozott, az Apostol együttes dalaira írt „Nem tudok élni nélküled” c. előadásban. A kiemelkedően népszerű, hét évet megélt első magyar heti sorozat (sit.com), a Família kft. alapszerzője, a legtöbb epizód írója. A sorozat címszereplő színésznőjéről, Esztergályos Cecíliáról írt “Meddig vagyok” c. könyv egyik társszerzője (Vajda Katalinnal).

A főpróba képeit Alpern Bernadett készítette

Alkotók

Szereposztás

Edit, pesti nő Haumann Petra
Edit 2 (Edit belső énje) Gilicze Márta
Richard, amerikai forgatókönyvíró Szirtes Balázs
Richard 2 (Richard belső énje) Perjés János
David, Richard barátja Csengeri Attila
Rita, Edit barátnője / Lola, Richard barátnője Andrádi Zsanett
Edit anyja / Mary, sminkes Kolti Helga
Louise, Richard barátnője Szőlőskei Tímea

Díszlet: Árva Nóra
Jelmez: Árva Nóra
Rendezőasszisztens: Szalóky B.Dániel
Rendező: Király Attila

Trailer

GALÉRIA

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!