Kérjük, adója 1 %-át ajánlja fel a színházat segítő Lélek és Irodalom Alapítványnak! | 10403181-50526877-77851000 +36 1 269 82 11 titkarsag@spiritszinhaz.com

Május 19-én, csütörtökön 19:30 órakor a Jelen Alkotói Csoport vendégszerepel a Spirit Színházban. Az érdeklődők Az avatás című monodrámát láthatják egy felvonásban. Ajánló.

Solymos Tamás Az avatás című monodrámája egy képzeletbeli szigetországba, Naurániába repít el bennünket, hogy “megünnepelhessük saját doktorrá avatásunkat”.
​Az avatás ceremóniája előtt azonban Miss Lumma, a Naurániai Egyetem adminisztrátora egy kis eligazítást tart a nézőknek. Persze ahogyan telik az idő, egyre kevesebbet beszél az avatásról – és egyre többet magánéleti problémáiról, félelmekről, sérelmekről, ballépésekről és újrakezdésekről, néhol könnyekkel, néhol friss, abszurd humorral. Mindeközben pedig kétségbeesetten próbálja kiszámítani, hogy vajon mi történik majd az avatás után, amikor is találkoznia kell az addig sosem látott, állítólag jóképű rektorhelyettessel. De ha a múltat nem lehet utólag helyrehozni, akkor vajon a jövőt ki lehet előre okoskodni? És ha igen, mennyi idő kell egy ilyen felkészüléshez? Belefér abba a 75 percbe, ami az avatásig még hátravan?

Az előadás a 2020-as Magyar Művek Szemléjén a legjobb női alakításnak járó díjban részesült.

Szereplők: Miss Lumma – Kovács Boróka;
Hallgató – Balogh Márton István

Rendező: Varró Ilona Ágnes

Jegyek itt kaphatók: https://www.jegy.hu/program/az-avatas-135438

 

Láttad már ezt az előadást? Írd meg a véleményed!